26. SETKÁNÍ KYTARISTŮ

ZLÍN 1. DEN, 6. 10. 2016

Zima, déšť a vítr... odpolední zahrádkové setkání bylo znemožněno nemožným počasím..., program se přesunul do útulného tepla Zelenáčovy šopy.

Ivan Jašek upoutal workshopem, na kterém objasnil použití různých efektů při hře na elektrickou kytaru. Poté zahrál Kvartet Evy Holečkové ze ZUŠ Zlín-Malenovice ve složení Ludmila Kůdelová, Kristýna Nejezová, Michal Kubina a Eva Holečková. A doprovodil je perkusista Jiří Holeček. 

Kvartet vystřídalo Duo Furioso, kdy Eva Holečková zahrála společně s klarinetistou a flétnistou Pavolom Lieskovským.

Koncert  Karla Růžičky přenesl posluchače do hudební stratosféry. Mistrně zahraná až surealistická poetika vybídla také Norbiho Kovácse k jedné společné skladbě.  

Aivn´s trio si publikum získalo energickým koncertem plném originálních riffů.

ZLÍN 2. DEN, 7. 10. 2016

Druhý den přestalo pršet a foukat... I přes relativní chlad (cca 10°C) jsme se odvážili uspořádat Zahrádkové setkání na Školní ulici. Chlapi od Pštrosa a Bůrgera vytáhli párty stan, stolky, židle, podsedáky, deky a  dva teplomety... mohlo se začít. 

A šlo to! Pavel J. Ryba s Mirkem Linkou si dokonce po pár skladbách odložili kabáty...

Statečné publikum dál vzdorovalo chladnému počasí a Petr Váša předvedl excelentní workshop na téma Fyzické básnictví. Po jedné ukázce tohoto umění se seběhly snad všechny děti z parku :-)

Mezitím v Zelenáčově šopě..

Děkujeme všem za skvělou atmosféru "venku" i v Šopě ;-)