25. SETKÁNÍ KYTARISTŮ

4. DEN, OSTRAVA, COOLTOUR 16. 10 .2015

O necelý týden později, v pátek šestnáctého, se festival přesunul do Ostravy, do prostor Cooltouru. Nelehký úkol odstartovat osravskou část připadl na ostravskou kapelu Downbelow.

Koncert Ajdontker uvedl publikum do nově přestavěných prostor kavárny Cooltouru.

Kdo očekával koncert Zdeňka Bíny, musel si počkat 5 minut. Právě těchto pět minut patřilo mladým akordeonistům ze ZUŠ E. Marhuly. A nikdo oněch pět minut nelitoval!

Mladé naděje vystřídala zralá zkušenost. Zdeněk Bína a jeho koncert Bird.

Návštěvníci se přesunuli zpět k baru a vyčkávali na další koncert, kde figuroval opět Zdeněk Bína. Než však začala velkolepá improvizace Zdeňka Bíny, Vladimíra Václavka a Norbiho Kovácse, předvedl svůj um velmi talentovaný kytarista Šimon Kulig ze ZUŠ Petřkovice.

Co pravili po tomto svém prvním společném koncertu kytaroví bardi? "Cože, my hráli hodinu?" Ale to už začínala v koncertním sále událost - Marow... ostravská kapela, která by se svým repertoárem obstála i v mezinárodním srovnání.

Mezinárodní repertoár zazněl před půlnocí také v kavárně Cooltour: El Rey se skvělým hlasovým nádobíčkem Maria Šeparoviče. Než se stačil chopit své basy Maro, už tu byl Zdeněk Bína a společně s Mariem zazpívali jeden song :-)

Kdo chtěl řádit, ten měl příležitost s Cocaine Party. Excelentní dravá hudba i podívaná zakončila 4. festivalový den.

5. DEN, OSTRAVA, COOLTOUR 17. 10. 2015

Poslední festivalový den zahájil svým workshopem Michal Pavlíček.

Před koncertem Michala Pavlíčka a jeho tria dostala příležitost velmi talentovaná Verunka Boráková ze ZUŠ E. Marhuly se svou vlastní tvorbou.

Zatímco v Cooltouru jel večer na plné obrátky, ve vedlejším klubu Marley se chystala oslava. Ostravský Firedog slavil křest svého nového CD. Jako host křtu vystoupila formace Zpocený voko. 

A pak už to začalo...

Děkujeme všem za skvělou atmosféru, nezapomenutelné zážitky a za podporu našeho festivalu