25. SETKÁNÍ KYTARISTŮ

ZLÍN

1. DEN, ZAHRÁDKOVÉ SETKÁNÍ 8. 10. 2015

Od 15 hodin začal na Školní ulici program jubilejního 25. Setkání kytaristů. V příjemném babím létě se před Bůrgerem a Pštrosem setkávali chodci se zlínskými muzikanty: Vojtěchem Szabó a jeho žákyněmi, Petrem Filákem, také s Jakubem Karlíkem. Koncerty rámovali pohodoví Jazzzubs.

1. DEN, ZELENÁČOVA ŠOPA 

Každé správné narozeniny mají svůj dort. I my jsme jeden dostali. Poté, co se s ním vyfotila půlka Šopy (hned po prezidentovi festivalu a pořadatelech), už ho nikdo nikdy neviděl. Zlí jazykové tvrdí, že byl viděn nějaký bubeník, jak ho nese společně se svými bicími... snad díky jeho kulatému tvaru :-)

 

A pak už se hrálo... Nejdříve Maraca nasadila vysokou laťku,  také Expedice Apalucha z Opavy se nedala zahambit. Závěr večera patřil hard rockové kapele Jackye. Ta jako  přídavek přivábila na pódium operní divu Pavlínu Senić. Povedený start 25. Setkání!

2. DEN, ZAHRÁDKOVÉ SETKÁNÍ 9. 10. 2015

V pátek se zatáhlo a citelně ochladilo. To však nevadilo Norbimu Kovácsovi, aby předvedl svou virtuozitu a zároveň skvěle pobavil. Následující set "jethro" temperamentního Jury Hály přitáhl pozornost dalších návštěvníků. Ti se zahřívali výbornými burgery a teplým "čajem" od Pštrosa...

2. DEN, ZELENÁČOVA ŠOPA

V Zelenáčově šopě už byl připravený koncert Zdeňka Bíny. Po delší koncertní odmlce, kterou vyplnil nahráváním nového alba "Bird" jsme se opět na Kytaristech setkali. Zdeňka doprovodil Jan Urbanec na basu a Adam Koller na cajon. Večer emocí začal...

Po skvělém koncertu Zdeňka Bíny a spol. předvedly publiku svůj talent Eliška Lajdová, Anna Hunáková a Aneta Olivíková - žačky Vojtěcha Szabó.  

Pak se domluvili Zdeněk Bína a Vojtěch Szabo na společné improvizaci. Oba vynikající muzikanti, oba se viděli poprvé, oba jako by spolu hráli věčnost: video zde

 

2. DEN, KLUB BAMBOO

Zatímco v Zelenáčově šopě program pomalu končil, v klubu Bamboo už to roztáčela zlínská velmi talentovaná skupina Fresh Minute. Kytaristu sice nikde nesehnali, ale koncert stál za to :-)

Následoval brazilský temperament Adriana Trindade, kterého v Česku tradičně doprovází uskupení kolem Filipa Spáleného Los Quemados. Páteční noc v jihoamerickém rytmu!

3. DEN, ZELENÁČOVA ŠOPA 10. 10. 2015

Nejen zábavou je návštěvník Setkání kytaristů živ... sobotu jsme zahájili workshopem mladého, ale uznávaného jazzového kytaristy Libora Šmoldase.

Na workshop plynule navázal koncert skupiny Zeurítia. Poklidné a velmi příjemné navození atmosféry.

Klídek jako svíčku však sfoukli FruFru. Energie z pódia jen sršela... jeden divák předvedl i zdařilý břišní tanec :-) (foto nepublikujeme).